Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 10.05.2024, 11:25

Меню
Спілкуймось
Наше опитування
Оцініть сайт школи
Всього відповідей: 322
Президент гімназії
Головна » 2009 » Червень » 26 » Допомога абітурієнтові-2009: Інформаційно-пошукова система "Конкурс"
Допомога абітурієнтові-2009: Інформаційно-пошукова система "Конкурс"
09:18
На веб-сайті http://www.vstup.info можна буде отримати загальну інформацію про набір на окремі спеціальності та повний перелік усіх абітурієнтів, що подали заяви на кожний напрям підготовки, включно з їх іменем, кількістю набраних балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання та наявністю пільг на вступ.

Про нові можливості системи "Конкурс" розповіли представники Міністерства освіти і науки України, Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (USETI) та Громадянської мережі ОПОРА. Система Конкурс сприятиме абітурієнтам в онлайн-режимі слідкувати за своїми шансами стати студентами обраного ними вищого навчального закладу. 

Представник Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні Володимир Ковтунець (USETI) впевнений, що завдяки впровадженню системи "Конкурс" в Україні вперше буде забезпечено повну прозорість вступної кампанії. Він розповів також про можливості системи "Конкурс": "Розголошення інформації, що є на сайті, не є порушенням приватності, оскільки кожен абітурієнт власним підписом даватиме згоду на розголошення своїх даних, а у разі відмови - його дані заноситимуться до системи "Конкурс" без вказування імені".

Для уникнення минулорічної проблеми з фальсифікуванням сертифікатів було створено виробничо-інформаційну систему "Освіта", яка функціонує в мережі Інтернет за адресою http://www.osvita.net. Серед іншого, вона дозволить приймальним комісіям оперативно перевіряти подані абітурієнтами документи про освіту.

"Запровадження зовнішнього незалежного оцінювання має сенс тільки, якщо результати тестувань будуть безальтернативно зараховуватись замість вступних іспитів, - розповіла представник Громадянської мережі ОПОРА Інна Сосун. - Досвід минулого року показав, що саме на цьому рівні виникає найбільше проблем. За результатами перевірки МОН вже шість ВНЗ позбавлено ліцензій, а 32 перебувають під наглядом правоохоронних органів. Головними загрозами наразі є: ігнорування приймальними комісіями вимог про подання інформації до системи "Конкурс" та перевірка сертифікатів ЗНО, а також зарахування великої кількості "пільговиків". Спостерігачі ОПОРИ безпосередньо слідкуватимуть за роботою приймальних комісій у 26 ВНЗ, а також регулярно перевірятимуть забезпечення роботи та поповнення інформацією систему "Конкурс". 

Наразі до системи "Конкурс" зареєструвалось 421 вищий навчальний заклад, серед них - усі ВНЗ III-IV рівня акредитації та частина ВНЗ I-II рівнів акредитації. Завідувач відділу моніторингу вищої освіти Микола Фоменко наголосив, що коледжі та технікуми самі є зацікавленими в участі у системі "Конкурс", оскільки для них це є додатковою рекламою для привернення уваги абітурієнтів. 

Нагадуємо, що у Міністерстві освіти та науки з 25 червня до 14 серпня працюватиме гаряча лінія. За номером (044) 486-28-49 абітурієнти зможуть поскаржитись на роботу приймальних комісій або проконсультуватись з проблемних питань.



Переглядів: 1347 | Додав: MOROK | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Форма входу
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Браузер:
Звіримо час
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

MOROK © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz